fredag, december 15, 2006

Så glad så!

Det var lite nervöst att träffa syrran! Vi började prata jobb och att hon bara har tre månader kvar att jobba innan hon går hem (för att föda barn). Och du?, frågade hon och la upp det för en fin öppning!

Så jag berättade att jag snart också tänkte ta ledigt! Och började flina jättedumt och hon såg lite undrande ut på mig, som hon gissade men inte vågade tro att det var så jag menade. Eh ja, började jag staka mig fram, det ser ut som du också blir moster i sommar! Och hon blev jätteglad och det blev kramkalas! Vi pratade mycket om både vår bebis-cirkus och även om graviditet. Det känns så otroligt skönt att ha henne så nära som kan berätta om sådant jag undrar över - både genom att hon är så många veckor före mig men också genom att hon redan genomgått det en gång tidigare.

Hon var naturligtvis förvånad och hade ingen aning om att vi haft problem, hon blev mycket överraskad av den nyheten. Hon trodde som alla andra att vi ville bli klara med huset först.

Men jag har dåligt samvete över att föräldrarna och den andra systern vetat, men inte hon. Mamma och pappa berättade vi för precis innan vi började behandlingen för den första IVF:en på Carlanderska - jag ville ha någon som jag slapp ljuga för hela tiden. Sedan började ju syrran jobba hos mig mitt upp i behandlingen och jag hade till slut sinat lagret med nödlögner och kände mig dum som ljög hela tiden (hade ju VUL varannan dag då). Någon annan har vi inte berättat för senare. Eftersom vi ville hålla det för oss själva. Och det har aldrig kommit något bra tillfälle för det heller, att berätta för henne.

Och jag hoppas verkligen att hon förstår det. Och att hon förstår som jag har längtat och sett fram emot att få berätta detta för henne!!! Och hur häftigt det är att vi båda är gravida och ska få en knodd nästa år!

Faktiskt så svävade jag på moln efter vårt fika. Det känns mer på riktigt nu. Om mindre än två veckor går jag in i den fjärde månaden. Från och med då kommer det att hända mycket mer med magen. Det ska bli mycket intressant!

Åh, är så glad så glad så!
:-D

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad roligt med 2 små kusiner som föds samma år. :-) Jag visste väl att din syster skulle bli glad. :-D

Kram o trevlig helg!

Anonym sa...

Härligt att det gick så bra, jag vet ju bakgrunden lite mer och förstår din oro innan du berättade :-)
Megakram Tilda

Anonym sa...

Ååh, så blir jag ju rörd och tårögd igen... Jag riktigt kände din lättnad och glädje över att få berätta även för henne. Glad för din skull! Kram!

Superquinnan sa...

guu va skönt att det gick bra. och kussar blir dem ju som sagt... nu kan ni vara glada för varann!! ;) önskar en trevlig julhelg om vi inte hörs innan!!! kram