onsdag, augusti 10, 2005

Dag 3 - Gynbesök

Var hos gyn idag för UL, så att jag inte fått några cystor under behandlingen (vilket jag i och för sig aldrig fått, har väl gjort 10-12 UL nu eller något).

Jag berättade för honom att jag blödde kraftigt den här gången och har haft mycket värk som pågått i 24 timmar. Jag frågade om slemhinnan i sig kan vara problemet, då svarade han att om man inte får igång en bra ägglossning kan det vara så att slemhinnan inte heller blir bra, dvs den kan bli för tunn eller för tjock och kan då inte hantera ett befruktat ägg.

Fick även en salva utskriven för jag har fått en massa kli (eksemliknande) av att gå så mycket med binda/trosskydd, pga av juni cykeln där jag blödda i 3 veckor. Och så fick jag recepten på Gonal-F och Ovitrelle.

Vidare frågade han om jag fått remissen från Sahlgrenska. Vilket jag hade, fick den före midsommar. Men vi vill inte vänta i 1½ år och sa till honom att vi gör väl en här tidigare. Han vill att vi börjar förbereda min kropp nu under hösten för en IVF. Det kändes som han tyckte att det är det mest sannolika chansen vi har. Men det är också vår sista...

Så nu måste jag spara PENGAR. Har nog en 10-12 000 redan, sambon får bidra med några kronor också. Tyvärr måste jag punga ut med 1 800 kr nu för sprutorna, annars hade de pengarna gått till IVF kontot.

Så ikväll skall jag spruta igen... inte nervös ännu. Snarare ser jag fram emot att börja med det - det känns mer handgripligen som att jag kan bidra med något än att bara proppa i mig piller. Kanske är det en masochistisk ådra jag har, om jag kan plåga mig lite så kanske det kan bidra?

Har bara ett problem. Till helgen skall vi hem till mina föräldrar på kvällen och nästa vecka skall vi på fotbollsmatch. Jag måste kolla upp tiderna - så att jag vet vilken tid som är bäst att ta sprutan på, så att det fungerar in med allt vi skall göra. Kl 17 är för tidigt, så det får bli kl 18 eller 19. Kl 20 fungerar inte heller. Enligt bmsk får det max skilja en halvtimme mellan varje spruttagning på 24 timmar - helst mindre. Men jag tog alltid min spruta kl 19 förra gången, +- 5 minuter.

Inga kommentarer: