måndag, augusti 22, 2005

Dag 15 - Äggblåsekontroll III

Varit hos gyn på morgonen. Den ena äggblåsan hade formen av en kon så där blir det inget. Men den andra hade en rund och fin form - 18x19 mm. Så inseminationen är flyttad till imorgon - hur fasiken skall jag ändra min semesterdag - IGEN? Först måndag, sedan onsdag och nu tisdag...

I vilket fall, det var bara till att sätta sig i bilen hem och ta Ovitrellen med en gång. Nu myste vi ju igår kväll, regeln är ju att det skall vara 3 dagars uppehåll, nu blev det bara 2. Innan jag tog Ovitrellen så kollade jag med ett ägglossningtest, som sedan visade sig positiv - eller minst lika starkt som kontrollstrecket. Jag brukar ju vanligtvis ha min topp på dag 16 - alltså imorgon.

Ovitrellen gick jättebra att ta den här gången, den gled in fint och det gjorde inte ett dugg ont. Det spände lite medan jag sprutade in vätskan, men det kändes inte så farligt. När jag tog sprutorna i maj hade jag ett litet blåmärke nedanför naveln av alla sprutor, men det har jag inte fått den här gången - har i princip stuckit mig på exakt samma ställe hela tiden.

Äggblåsan såg jättefin ut, hoppas så att det är mitt guldägg!

Inga kommentarer: