torsdag, januari 19, 2006

Dag 11 - Sprutdag 2

Känns otroligt skönt att ha kommit igång med att ta sprutorna. Jag har ju hört flera berätta att deras biverkningar av sprayen försvunnit när de tog sprutorna. Men aldrig hade jag trott att det skulle gå så fort!

Jag tog sprutan igår kväll runt 19, gick och la mig tidigt för jag kände mig så trött. Sov som en stock hela natten och till råga på allt försov jag mig en timme! Vakande inte en enda gång över att jag var för varm och fick slänga av mig täcket! Underbart!

Däremot, som den frusna person jag är, har jag frusit hela dagen idag på jobbet... och inte är det bättre här hemma heller. Och nu på kvällen har jag även fått en rätt jobbig huvudvärk så jag funderar att så sakta dra mig mot sängen och ta med en bok.

Igår rann det ut lite vätska efter jag dragit ut sprutnålen, trots att jag satt med den i länge. Idag satt jag ändå längre och såg till att nålen verkligen var inkörd så långt det gick och tryckte lite extra på knappen. Det gick lite bättre. Funderade lite idag, jag har ju haft kraftig värk emellanåt vid stimulerade cykler. Och då har det rört sig om 1-2 äggblåsor. Hur kommer det inte att känna med 10-20 äggblåsor? Hugha! Fast å andra sidan - tänk om jag knappt får någon...

Jag står definitivt ut med allt detta, belöningen är så oerhört stor. Men det är både lite spännande pirr och olidlig oro för de närmaste 3 veckorna. Idag var jag på en föreläsning där de visade en bild på en bebis jättestort på projektorduken. Kändes som han låg och tittade ner på mig. Snart tänkte jag, snart så har jag en sådan som du också...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Å jag tycker sprutorna är så jobbiga och jag oroar mig så för att ta dom själv när jag åker iväg med jobbet till veckan. Jag tar dom 22.30 så att jag inte ska behöva springa iväg på en offentlig toalett och ta den. Igår efter sprutan kände jag hur det spände till nedanför naveln. Är det normalt?

Anonym sa...

Jag HAR webbkamera ;) Så det är bara att hojta till nångång så kan du få se på prinsessan...om hon är på det humöret...hihi.

Läste att du är på gångs på riktigt nu! SPÄNNANDE minst sagt! Hur skall det inte kännas med många äggblåsor när det gör ont med bara en redan...hmmm....

Astillbe sa...

carnesir - är det Gonal-F du tar? Jag tar mina kl 19 - jag har inför varje period med sprutor kollat över mitt schema vad jag skall göra och då bestämt vilken tid jag skall börja. Men jag har tagit sprutorna på lite olika ställen (till och med offentlig toa), och det fungerar bra. Men jag förstår att det är nervöst ibörjan.

Jag nyper tag i "fläsket" på min högra sida, ca 10 cm snett nedanför naveln. Där har jag en liten leverfläck som riktmärke. Jag sätter sprutan strax nedanför det och det är sällan det känns något alls - nålen glider enkelt in och det är knappt att det sticker till. Men när jag trycker in nålen håller jag den som en penna, när den är inne så flytter jag handen till knappen och trycker långsamt in fyra ggr (för 150 IE). Men visst, ibland kan jag sätta nålen där det gör svinont, då avbryter jag och flyttar några mm åt ett annat håll. Har du tagit den själv ännu?

Annica - wow! Det var länge sedan vi "sågs" på msn, vi får ta ett rejält snack någon dag om du orkar med! Så kan vi se om kamerorna fungerar! ;-) (haft lite strul med min på sistone) Skall se om jag inte skall ta och sätta in en info bild på mig själv så får du se vem jag är! *ler*