tisdag, mars 04, 2008

BVC-Besök 8 månader

Nu minskar besöken rejält på BVC. Tyvärr måste jag säga. För jmag tycker om att gå dit, väga och mäta Liten, få prata och fråga lite om det som är aktuellt just nu.

Istället var det läkarkontroll vid 6-månader. Då tillsammans med en BVC-sköterska som inte var "min". Som vanligt är ligger de efter så vi kom in 30 min för sent. En läkare som jag aldrig träffat förut klämde och kände på Liten medan sköterskan stressat for omkring, och tog en del telefonsamtal. Och nu skulle ju nästa stora projekt dra igång - MATEN.

Detta berättade jag för min BVC-sköterska idag att det känns som om man inte haft ett "vettigt" besök på tre månader, men tyvärr verkade hon inte förstå alls, utan ryckte mer på axlarna och sa att det är så när det är läkarkontroll. De har det uppdelat mellan sig, och det är inte meningen att man ska hinna sitta ner och prata något utan har man frågor får man naturligtvis ställa dem.

Idag pratade vi lite om mat i vilket fall. Jag ställde mig frågande inför två middagsmål per dag - varför och hur hinna med? Idag ammar jag på morgonen när vi vaknar, på eftermiddagen när han vaknat, vid nattningen och två gånger under natten/tidiga morgonen. BVC-sköterskan ansåg att jag skulle byta ut amningen på eftermiddagen - trots att Liten redan äter en stor burk med middagsmat - för att hinna ge middag två gånger (med 2 timmars mellanrum?!).

Jag tog det med en nypa salt faktiskt. Vi får se hur vi gör i framtiden, idag känns det inte som det hinns med något. Mellan middagsmaten och kvällsgröten får han banan med turkisk yoghurt som han älskar. Han är inte hungrig och jag är ganska säker på att han får i sig precis det han behöver, både i mängd och näring.

Sedan pratade vi lite om TBC-sprutan som skulle ha tagits vid 6-månader enligt pappret vi lämnat in. Det hade tyvärr fallit bort, så jag fick ju en extra läkartid tidigare i februari för att få remissen. Hoppas på att kunna komma iväg och ta den snart på Liten.

8 MÅNADER / 34 veckor
Vikt: 8275 gr (7 635 gr)
Längd: 71 cm (68 cm)
Huvud: 46,5 cm (46 cm)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk vad olika det är! Här i F-rike ska man bara ge fyra mål per dag. Inte mellanmål på f.m. och e.m. De ska inte lära sig att "hålla på och äta hela tiden" - tänk på risken för övervikt! :D
Annah

Astillbe sa...

Precis vad jag trodde också. Sedan att det är olika i varje familj hur kvällsmaten ser ut, dvs lagad eller ej. Men att ge lunch och middag och sedan kvällsmat - det är lite för mkt enligt mig.

Vi har kanske vid 3-4 tillfällen gett honom två middagar om han t ex sovit mkt mindre så jag har behövt få in ett mål till.

Anonym sa...

lycka till

Anonym sa...

Såhär gör vi hemma hos oss och har gjort ganska länge.

Kl 8 Morgonvälling

Kl 12 Lunch, antingen gröt eller burkmat beroende på vart vi är

Kl 16 Middag. Barnmatsburk

Kl 19 Kvällsvälling

Givetvis kan tiderna variera lite men de håller sig kring dessa eller + en timme.

Melvin är ju så stor så han äter även våran mat om det är så att maten är klar tidigt. Han äter också hos sin mormor ibland och då blir det ju vanlig mat).

Slutsats: 4 mål om dagen. Visst kan han få en smörgås ibland samt smörgåsrån när man fikar men matmålen är 4 omdagen.

Gör det du känner är bäst för er.