söndag, mars 23, 2008

Babymassage

Idag har vi avslutat en kurs i babymassage. Innan vi skiljdes åt fick vi svara på en enkät som fick mig att verkligen tänka på vad kursen har gett mig. Eller vad jag önskat att den gett mig.

Nackdelen med träffarna är att de varit så tidiga på morgonen. Liten sover länge och det har blivit stressigt varje dag att komma iväg. Men idag hade vi faktiskt bilen, och det var en betydligt mer avslappnad morgon än tidigare.

Fördelarna är många. Närheten till mitt barn. Ha en aktivitet ihop. Kunskapen. Gemenskapen med de övriga deltagarna – glädjen vi delar över våra barn och att få träffa nya människor. Jag har fått lära mig vad Liten tycker om. Och jag har fått gensvar.

När jag smörjer honom med mjukgörande på skötbordet har det blivit att jag då använder mig av de rörelser jag lärt mig. Och han ligger då stilla, tittar och sidan och är helt rak och avslappnad i benen.

Naturligtvis önskar jag att jag kunnat kolikövningarna tidigare. När Liten var nyfödd och ont i magen och pruttar som en vuxen. Men jag ser framåt och hoppas på att ta med mig kunskapen om vi får äran att välkomna ett nytt barn i vår familj längre fram.

Inga kommentarer: